Bluebelt

Op de een of andere manier wordt data die met de inzet van personeel te maken heeft vaak bijzonder slecht gebruikt. En dat is best raar als je weet dat voor de meeste organisaties de inzet van personeel de hoogste kostenpost is. Nou ben ik zeker geen voorstander van het implementeren van allerlei kostenbesparende maatregelen als het om mensen gaat. Maar ik geloof wel in het verhogen van het rendement op de inzet van personeel. Er voor zorgen dat het aanbod van werk en de beschikbaarheid van arbeid zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Regelen dat er voldoende medewerkers zijn opgeleid om het werk op een juiste manier te verzetten. Er voor zorgen dat mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen binnen de organisatie waarmee ook voor opvolging wordt gezorgd. En natuurlijk de omstandigheden creëren waardoor je medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. En hierbij kan de data die in de meeste organisatie gewoon beschikbaar is helpen.

Bluebelt is een verzameling tools geschreven in Python waarmee de data in organisaties kan worden omgezet in belangrijke inzichten. De belangrijkste thema’s hierin zijn;

  • de kwaliteit en betrouwbaarheid van de forecast
  • de complexiteit van de huidige planning
  • terugkerende patronen in het werkaanbod
  • de benodigde flexibiliteit
  • benutting van de workforce, zowel kwantitatief als kwalitatief
  • efficiënte roosters

Met deze informatie kan ieder organisatie scenario’s bouwen waarmee veel meer grip op de inzet van het personeel wordt gegenereerd. De dagelijkse operatie wordt hierdoor veel voorspelbaarder waardoor niet alleen de medewerkerstevredenheid wordt verhoogd maar ook kosten, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid worden verbeterd.